top of page

חרדה יכולה לשבש את החיים ולגרום לסבל רב. היא יכולה להיות ממוקדת במצב אחד בלבד והיא יכולה להיות פצע הנטוע בשרשים העמוקים של הנפש ומשפיע על כל תחומי החיים

כמטפל אני בעל ניסיון וידע רב בטיפול במצוקות שמעוררת החרדה. אני עובד במרפאת החרדה של בי"ח גהה, במערכת החינוך ובקליניקה הפרטית.

אני מלווה את מטופלי בעדינות ומתוך כבוד ורגישות למצבם תוך שימוש בחשיבה ובכלים מתחום הפסיכותרפיה הדינמית, הטיפול באומנויות (מוסיקה) והטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי (CBT).

 

מנסיוני אני יודע שחרדה היא לרוב לא רק חרדה, הרבה פעמים היא סימפטום המבטא מצוקות ורגישויות שלא מודעים להן. לכן חשוב שתהיה מצד המטפל היענות מותאמת למקרה הספציפי ולא רק לסימפטום החרדה עצמו. לדוגמה, אדם מבקש טיפול קוגניטיבי-התנהגותי קצר-טווח כדי 'להיפטר' מהחרדה שלו אך לאחר שהיא פוחתת עולים נושאים של קשרים ביניאישיים שהוא מעוניין לטפל בהם ואלה דורשים התייחסות שונה. או דוגמה אחרת, הורים מפנים את ילדם לטיפול בחרדה, ובשיחות עם האם מתברר כי חלק מהחרדה של הילד קשורה לקושי של האם להיות אמפתית למצוקה שלו. זאת כיוון שבעברה הוריה היו חולים והיא חוותה את מחלתם כנטישה ומאז מצוקה של אחרים מערערת אותה רגשית והיא מגיבה אליה בכעס.

 

אדם הסובל מחרדה סובל סבל כפול כיוון שהיא עלולה לעכב את ההתפתחות הטבעית של האדם ולמנוע ממנו לממש את עצמו. ההשפעה שלה יכולה להיות מינורית וממוקדת או רחבה

bottom of page